Dwupoziomowe poddasze

Dwupoziomowe poddasze
Poddasze w jednej z warszawskich kamienic to azyl dla dwójki nastolatków. Po usunięciu części stropów wnętrze zrobiło się wyższe i bardziej przestronne. Obok nowoczesnych rozwiązań można znaleźć stare socrealistyczne plakaty i meble z lat 60.
8

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Miejsce do nauki
Miejsce do nauki
Miejsce do pracy i nauki w otwartej przestrzeni wydzielono umownie, oddzielając podwójne biurko regałem od reszty salonu.
Lustrzany sufit
Lustrzany sufit
W miejscu pod antresolą wysokość pomieszczenia znacznie się obniża. By to zniwelować, sufit pokryto taflą lustra, co optycznie powiększa przestrzeń.
Meble w stylu retro
Meble w stylu retro
Salon znajduje się za modułowym regałem. Sofa, fotele i stolik kawowy to oryginały z lat 60. Dobrze wkomponowują się w nowoczesną aranżację.
Jadalnia
Jadalnia
Kuchnia otwarta jest na salon. Jeśli potrzebnych jest więcej miejsc przy stole można wysunąć dodatkowy moduł i powiększyć mebel. W ten sposób powstaje duża rodzinna jadalnia. Przy oknie zaś znajduje się siedzisko, które może posłużyć za dodatkowe miejsca do siedzenia.
Kuchnia
Kuchnia
Aby zagospodarować miejsce pod skosami, zainstalowano tam szafki otwierane na docisk. Blat roboczy podświetlają diody ukryte pod szafkami. Kuchnię od łazienki oddziela jedynie tafla szkła, którą przysłonięto zasłoną.
Łazienka
Łazienka
W podstawie wanny umieszczono diody, które zmieniają kolor. Kolorowe oświetlenie wprowadza intymny nastrój. Na jednej ze ścian umieszczono lustro na całej wysokości pomieszczenia, co nadaje małej łazience głębi.
Pokój dziecięcy
Pokój dziecięcy
Na górnej kondygnacji znajdują się pokoje dzieci. W pokoju młodszego chłopca rolę łóżka spełnia materac, który ułożono na niskim podeście. Miejsce do spania wpisano w skosy dachu. Zamiast zagłówka na ścianie pojawiły się naklejki z zabawnymi rysunkowymi postaciami.
Pokój młodzieżowy
Pokój młodzieżowy
W pokoju starszego z chłopców wyeksponowano belki sufitowe. Dwa niewielkie okna doświetlają pomieszczenie. By pokój wydał się większy ściany oraz podłogę utrzymano w jasnej kolorystyce.
Wczytywanie rekomendacji...