Mieszkanie dwupoziomowe

Mieszkanie dwupoziomowe
Tradycyjny rozdział - część dzienna na dole, a prywatna na piętrze - doskonale sprawdza się w mieszkaniu Joli i Michała. Poddasze to otwarta przestrzeń, w której udało się wydzielić część sypialnianą, dwa gabinety, łazienkę oraz domowe kino.
50

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Przedpokój
Przedpokój
Przy wejściu wita nas rząd szaf w zabudowie. Proste, białe fronty z MDF-u kryją obszerną garderobę.
Kuchnia ze spiżarnią
Kuchnia ze spiżarnią
Zabudowa z drewnianej płyty ociepla jasne wnętrze. Za drewnianymi frontami schowany jest również sprzęt AGD. Za przesuwnymi drzwiami zaś kryje się spiżarnia.
Salon
Salon
Do salonu można się dostać z kuchni i przedpokoju. Ścianę na której znajdują się otwory drzwiowe zabudowano regałem na całą wysokość pomieszczenia. Dzięki temu udało się maksymalnie wykorzystać miejsce.
Szafka RTV i siedzisko w jednym
Szafka RTV i siedzisko w jednym
Szafkę RTV wykonano z białego MDF-u. Ten sam materiał oraz chromowane uchwyty zostały wykorzystane w pozostałych pomieszczeniach. Szafka pełni też dodatkowo funkcję siedziska. Nad nią - estetyczna osłonka na kaloryfer wykonana z białego MDF-u.
Pokój dziecięcy
Pokój dziecięcy
W pokoju dziewczynek rządzą praktyczne rozwiązania. Siedzisko to jednocześnie schowek na zabawki. Pod łóżkiem znajduje się pojemna szuflada na pościel. a nad nim dwa rzędy długich półek. Biurko wykonano z białego blatu, który oparto na wspornikach.
Łazienka
Łazienka
Za drzwiami z białego MDF-u ukryto pralkę i suszarnię. Biel łazienki przełamuje faktura płytek oraz czerwona zasłonka prysznicowa w kratę. Nad podwójną umywalką seria okrągłych luster w różnych rozmiarach, które optycznie powiększają pomieszczenie.
Schody
Schody
Na poddasze prowadzą lekkie drewniane schody. Stalowa barierka i poręcz dodały nowoczesnego sznytu.
Sypialnia
Sypialnia
Łóżko umiejscowiono pomiędzy drewnianymi słupami. Miejsce za wezgłowiem oraz pod skosami zagospodarowano wkomponowując w nie szafki i komodę.
Miejsce pod skosami
Miejsce pod skosami
Trudną do zagospodarowania przestrzeń pod skosami wykorzystano jako miejsce do przechowywania. Zmieściła się tam niska szafka i komoda oraz puf, który służy za awaryjne siedzisko.
Biuro na poddaszu
Biuro na poddaszu
Zabudowa gabinetu pana domu wykonana została z drewna. Dobrze koresponduje to z drewnianą podłogą i belkami stropowymi. Stare, ciężkie drewniane biurko dodało rustykalnego klimatu.
Biurko pod skosem
Biurko pod skosem
By w pełni korzystać z naturalnego światła, ciężki drewniany stół postawiono zaraz pod oknem. W ten sposób wykorzystano też przestrzeń pod skosem. Fragment jednej ze ścian pomalowano farbą tablicową - to miejsce na podręczne notatki.
Wczytywanie rekomendacji...