Loft w dawnej torpedowni

Loft w dawnej torpedowni
Architekt Claus Bjarrum ceni industrialną architekturę i nowoczesne wnętrza. Dlatego od razu zakochał się w jednym z loftów, które powstały w dawnej kopenhaskiej torpedowni. Wysokie wnętrze pozwoliło na zaaranżowanie dwupoziomowego apartamentu.
3

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Architektura
Architektura
Dawna torpedowania została przekształcona w kompleks loftów w 2003 roku. Dziś mieści się w niej 67 apartamentów. Budynek usytuowany jest przy jednym z portowych kanałów, co zapewnia niesamowite widoki.
Część dzienna
Część dzienna
Zaraz po wejściu do mieszkania znajduje się kuchnia wraz z jadalnią. To centrum życia rodzinnego. Można się stamtąd dostać bezpośrednio na otaczające mieszkanie tarasy. Okna na wysokość całej kondygnacji doświetlają wnętrze i zapewniają doskonały punkt obserwacyjny na okolicę.
Kuchnia
Kuchnia
W loftowy klimat wpisuje się zabudowa kuchenna. Dolny rząd szafek ma proste, białe fronty. Górne szafki przykrywają drzwiczki z mlecznego szkła. Do tego stalowy blat i odsłonięta rura wentylacyjna.
Salon
Salon
Na piętrze znajduje się strefa wypoczynkowa. Salon połączony z sypialnią i tarasem to miejsce, gdzie rodzina najchętniej się relaksuje.
Sypialnia
Sypialnia
Strefę sypialnianą można oddzielić od dziennej przesuwnymi drzwiami. Wnętrze zostało urządzone skromnie - znajdują się tam tylko najbardziej potrzebne sprzęty. Jasna kolorystyka działa na korzyść ciemnego pomieszczenia.
Wczytywanie rekomendacji...