Parkiet przemysłowy w kuchni

  • O POMYŚLE: Parkiet przemysłowy w kuchni

    Drewno w kuchni to ryzykowny materiał. Chyba że zdecydujemy się na parkiet przemysłowy. Złożony z deszczułek, które są wyższe niż szersze, gwarantuje trwałą powierzchnię. Niestraszna wilgoć czy natężony ruch. A jeśli nawet z czasem się podniszczy, cyklinowanie przywróci jej ładny wygląd. Zabieg ten można powtarzać wiele razy. Posadzka taka jest bardzo wyrazista, bo poszczególne elementy różnią się odcieniem. Warto ją położyć w nowoczesnej kuchni i w połączonym z nią salonie.
    5

    PLUSY:

    • odporny na ścieranie i odkształcenia spowodowane wilgocią
    • tańszy niż zwykły parkiet
    • duży wybór kolorystyki (drewna egzotyczne i krajowe)
    • można wielokrotnie odnawiać jego powierzchnię (cyklinowanie)
    • idealny zwłaszcza do nowoczesnych aranżacji

    MINUSY:

    • taki parkiet ma charakterystyczny wygląd (mozaika o wielu odcieniach), który może nie każdemu będzie odpowiadał
    • wyrazisty wzór trzeba ostrożnie łączyć z kolorami czy fakturą mebli kuchennych

    Zrób to sam

    Parkiet przemysłowy kupuje się w plastrach i tak też można go montować. Jednak warto kłaść deszczułki pojedynczo, by uniknąć widocznych w przypadku plastrów miejsc łączenia.

ZOBACZ ZDJĘCIA I FILMY DO TEGO POMYSŁU

Wczytywanie rekomendacji...